fbpx
Teoria Culorilor Flori de Hartie
Sa invatam despre Culori !
mai 5, 2020
Show all

Sa invatam despre design !


Sa invatam despre design floral

-ca sa ne punem in evidenta cat mai bine florile pe care le realizam. Incepem cu Principiile de aranjament floral !!

Desi arta aranjamentului floral cuprinde mai multe principii, exista cel putin sapte principii importante:

-Design: Decide modelul structural al aranjamentului floral. Este un plan vizualizat despre dimensiunea si forma aranjamentului floral. Designul este in principal determinat de locatia, ocazia si materialele disponibile.

-Echilibru: scoate in evidenta utilizarea materialelor intr-un aranjament floral care da stabilitate aranjamentului. Cele doua elemente cele mai importante ale Balantei unui aranjament sunt forma si culoarea aranjamentului floral. Din nou, echilibrul este de doua tipuri:

-Balanta asimetrica: cele doua laturi ale aranjamentului floral nu sunt egale, dar au o greutate vizuala egala. Culoarea joaca un rol vital aici. Culorile intunecate dau un efect vizual al greutatii si astfel sunt utilizate la un nivel scazut al aranjamentului. De asemenea, culorile mai usoare sunt mai potrivite pentru portiunile exterioare si superioare ale aranjamentelor florale.

-Scala: se refera la proportiile diferitelor componente ale aranjamentului floral. Astfel, se subliniaza folosirea materialului utilizat la dimensiunea suportului care detine aranjamentul floral.

-Ritmul: accentueaza directionarea ochiului cumparatorului de-a lungul liniei principale de aranjament astfel incat intreaga forma a compozitiei sa fie urmata si inteleasa in mod corespunzator.

-Accentul (Punct focal): Partea centrala a aranjamentului floral de la care pornesc florile si frunzele aranjamentului este cunoscut ca punctul focal al aranjamentului. Prin urmare, florile mai mari si de culoare inchisa sunt de obicei utilizate in punctul focal al aranjamentului floral.

-Armonie si unitate: Acest principiu se ocupa de utilizarea adecvata a florilor pentru ocaziile la care oferi buchete de flori. De asemenea, are grija de imbinarea culorilor florilor folosite in aranjamentele florale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *