fbpx

Sa invatam despre schemele monotone de culori!

aranjament bujori si trandafiri curs online
Să învătăm despre principii de aranjare a florilor!
mai 7, 2020
trandafir curs online papetalia
Curs online trandafir Luxuriant din hârtie floristică
august 10, 2020
Show all

Sa invatam despre schemele monotone de culori!

Sa invatam impreuna ! -schemele monotone de culori
După ce ne-am documentat cu schemele de bază ale culorilor, putem avansa la tente și nuanțe. Tentele provin din adăugarea de alb culorii propriu-zise, în timp ce nuanțele provin din adăugarea de negru culorii. În afară de tente și nuanțe, există și tonurile, formate prin combinarea culorii cu griul.
Albul și negrul sunt folosite pentru schemele de culori monocromatice, împărțite în monotone cromatice și monotone acromatice.
  • Schema monotonă cromatică
Schema unei culori monotone implică folosirea unei singure culori și a variațiilor sale în ceea ce privește tentele, nuanțele și saturația. Folosirea variațiilor de saturație sau nuanță a unei culori este întotdeauna o idee bună. În majoritatea cazurilor, este indicat să nu utilizați o schemă complet monocromatică, pentru că există riscul de monotonie.
  • Schema monotonă acromatică
O schemă de culori acromatice monotone constă în folosirea doar a culorilor neutre, care variază de la negru la alb. O asemenea schemă poate fi eficientă, însă poate deveni plictisitoare. În schimb, utilizarea unei scheme acromatice cu o singură culoare strălucitoare, pentru evidențiere, poate fi foarte eficientă.
Folosește palete de culori și aplicații populare
Cu toate că elementele de bază ale combinațiilor de culori deja ne sunt familiare, asta nu înseamnă că rezultatul va fi întotdeauna cel mai reușit. Însă, există mereu o soluție pentru orice!
Poți utiliza site-uri web în care designerii sugerează palete populare de culori, pe care le poti încorpora rapid și ușor în orice aranjament.
În timp ce site-urile te ajută când pornești de la zero, ce faci când ai în față o culoare, dar trebuie să știi care sunt complementele sau triadele sale? Aici intervin aplicațiile. Acestea pot identifica orice culoare spre care îți îndreptați camera telefonului și îți sugerează la ce poți asorta această culoare, folosind elementele de bază ale roții de culori.
Desigur, inspirația poate veni, în cele mai multe cazuri, din natură sau alte elemente din jurul nostru. Natura oferă un punct de plecare perfect în ceea ce privește armonia culorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *